Onboarding video: 6 razloga zašto explainer video olakšava prve radne dane

Onboarding video: 6 razloga zašto explainer video olakšava prve radne dane

Što je onboarding video i kako može olakšati prve radne dane vašim zaposlenicima? U ovom članku istražujemo kako explainer video može biti ključni čimbenik u uspješnom onboarding procesu, donoseći financijske benefite i uštedu vremena za vašu tvrtku, a zadovoljstvo i osjećaj punog potencijala radnog mjesta za vaše zaposlenike.

6 razloga zašto explainer video olakšava prve radne dane

  1. Automatizacija početnih koraka

Kad novi zaposlenik kroči u vaš ured, dočekajte ga s toplom dobrodošlicom putem explainer videa. Uz automatiziranu poruku dobrodošlice, možete osigurati dosljednost i profesionalnost u svakom slučaju. Sada će svaki novi član tima dobiti iste informacije, bez obzira na vremensku razliku ili osobe zadužene za onboarding.

  1. Učinkovitija komunikacija

Komunikacija je ključna za uspješan onboarding. Explainer video može poslužiti kao snažno sredstvo za komunikaciju svih ključnih informacija koje novi zaposlenici trebaju znati. Jasnije komunikacijske linije olakšavaju novim talentima snalaženje u novom okruženju.

  1. Vrijeme je novac Ušteda vremena i resursa

Kad se radi o onboardingu, vrijeme je ključni resurs. Pomoću unaprijed pripremljenih explainera, možete značajno smanjiti vrijeme potrebno za upoznavanje novih zaposlenika s ključnim informacijama i procesima. Time se oslobađaju resursi za druge važne zadatke i povećava produktivnost.

  1. Prilagodba sadržaja

Iako automatizirani, explainer video može se prilagoditi tako da odgovara specifičnim potrebama vaših novih zaposlenika. Možete koristiti različite verzije videa za različite odjele, što osigurava da svaki novi zaposlenik dobije relevantne informacije koje mu trebaju za njegov rad.

  1. Poticanje uključenosti

Uključenost novih zaposlenika ključna je za njihovu brzu integraciju u tim. Explainer video može se koristiti kako bi se predstavili ključni članovi tima, njihove uloge i odgovornosti. Time novi zaposlenici osjećaju veću povezanost s kolegama i timom.

  1. Osmijeh na lice – Pozitivan dojam

Kvalitetan onboarding explainer video pruža mogućnost dodavanja doze humora i neposrednosti. To ne samo da olakšava pritisak prvih radnih dana, već stvara pozitivan dojam o vašoj tvrtki. Sretni i zadovoljni novi zaposlenici vjerojatnije će dugoročno ostati u vašoj organizaciji.

Što kvalitetan onboarding video treba sadržavati?

Evo popisa elemenata koji bi svaki onboarding explainer video trebao sadržavati kako bi bio što učinkovitiji i informativniji:

Dobrodošlica i pozdrav:

Video bi trebao započeti toplim pozdravom novom zaposleniku. Uvodni dio treba istaknuti važnost njihove uloge u tvrtki te ih potaknuti na osjećaj pripadnosti.

Misija, vizija i vrijednosti tvrtke:

Objasnite ključne ciljeve, vrijednosti i viziju vaše tvrtke. Ovaj segment pomoći će novim zaposlenicima da bolje razumiju kulturu tvrtke i njihovu ulogu u ostvarivanju ciljeva.

Tim i kolege:

Predstavite ključne članove tima i kolege s kojima će novi zaposlenik surađivati. Ovo će povećati osjećaj pripadnosti i omogućiti lakše povezivanje s kolegama.

Osnovne informacije o tvrtki:

Uključite osnovne informacije o tvrtki, kao što su povijest, veličina, podružnice, itd. Ovo će novim zaposlenicima pružiti cjelovitu sliku o organizaciji.

Radno okruženje i politike:

Objasnite radno okruženje, pravila, procedure i politike tvrtke. To će novim zaposlenicima pomoći da se brže prilagode i osjećaju ugodno u novom okruženju.

Benefiti i povlastice:

Naglasite sve financijske i ne-financijske benefite koje tvrtka nudi zaposlenicima. Ovo će pomoći u motiviranju novih zaposlenika i pokazati im da se brinete o njihovom wellbeingu.

Sistemi i alati:

Predstavite sve softvere, alate i sustave koje tvrtka koristi u svom radu. Time ćete novim zaposlenicima olakšati snalaženje u svakodnevnim zadacima.

Ključni projekti i inicijative:

Pregledajte ključne projekte i inicijative na kojima tvrtka trenutno radi. Ovo će pomoći novim zaposlenicima da shvate važnost njihove uloge u tim projektima.

Smjernice za uspješan rad:

Podijelite savjete i smjernice za uspješan rad u tvrtki. Ovo može uključivati produktivnost, timski rad, upravljanje vremenom i druge ključne vještine.

Mogućnosti za razvoj i napredovanje:

Istaknite mogućnosti za razvoj karijere i napredovanje unutar tvrtke. Ovo će potaknuti novog zaposlenika da se dugoročno posveti tvrtki.

Kontakti za podršku:

Osigurajte kontakte osoba za podršku i mentorstvo koje novi zaposlenik može kontaktirati u slučaju pitanja ili problema.

Završni pozdrav:

Video završite zahvalom novom zaposleniku na pridruživanju vašoj tvrtki te još jednom izrazite dobrodošlicu.

 

Uključivanjem ovih elemenata u vaš onboarding explainer video, osigurat ćete da novi zaposlenici dobiju sve potrebne informacije i poticaje kako bi se uspješno integrirali u vašu tvrtku. Osim toga, automatizacija ovih informacija putem videa donijet će financijske koristi i uštedu vremena za vašu organizaciju.

Kako do visokokvalitetnog onboarding videa za vašu organizaciju?

Razmišljate o uvođenju ovog formata u svoje onboarding procese? Javite se GroMar timu i saznajte što možemo učiniti za vas.

 

Porazgovarajmo o najboljim e-learning rješenjima za tvoju tvrtku

Nazovi nas

GroMar tim

+385 91 7933 900

Pošalji upit




    Administrator vaših osobnih podataka prikupljenih u dopisnom postupku je Gromar Sp. z o. o./LTD sa sjedištem u Lođu 93 - 305, Tuszyńska 98. Više informacija o obradi podataka možete pronaći na web stranici https://gromar.hr/gdpr/korespondencija/

    Javi nam se!